Hondengedragsdeskundige Doetinchem

Wandelen, knuffelen, spelen, maar ook die lieve blik in hun ogen. Met een hond als huisdier voel je je nooit alleen. De uitdrukking ‘trouwe viervoeter’ hoor je niet voor niks, want geen huisdier is zo loyaal als een hond. Het volmaakte huisdier, zou je denken. Maar dit droombeeld gaat niet voor iedereen op. Zo kan je hond agressief of autoritair gedrag vertonen, tegen andere honden of tegenover jou als baasje en andere mensen die bij hem in de buurt komen. Herken je deze problemen? Dan is de hulp van een hondengedragsdeskundige in Doetinchem de oplossing! Middels gedragstherapie kan ik aan de slag met je hond.

Wat is een hondengedragsdeskundige?

Als hondengedragsdeskundige in Doetinchem weten wij hoe we probleemgedrag van honden kunnen bijschaven. We bekijken welke onwenselijke gedragingen een hond zich heeft aangemeten, kijken naar de verhouding tussen hond en eigenaar en coachen de eigenaar om goede omgangsvormen aan te leren ten opzichte van het huisdier. Een paar kleine correcties in de omgang kunnen de gedragsproblemen al verhelpen.

 

Probleemgedrag bij honden

Probleemgedrag van honden kan verschillende vormen aannemen. Herken je iets van het onderstaande? Tijd om een hondengedragsdeskundige in Doetinchem in te schakelen!

Jij laat de hond niet uit, maar hij laat jou uit.
Er is geen houden meer aan, de hond trekt jou met strak gespannen riem de straten door en je moet rennend en struikelend achter hem aan.

  • Agressie
    Blaffen, grommen en zelfs bijten: geen voorbijganger is meer veilig voor jouw hond. Het kan zelfs gebeuren dat hij jou bijt.
  • Hyperactief gedrag. Hij heeft geen kwaad in de zin, maar rent wild op alles en iedereen af. ‘Hij doet verder niks,’ zeg je nog, maar die wandelaar heeft daar geen boodschap aan als zijn modderige voetafdruk op zijn nette jas is te zien.
  • De baas in huis. Dacht je even met een kopje thee op de bank te kunnen ploffen? Nee hoor, Bello is niet van plan om plaats te maken.
  • Overmatig blaffen. Fijn als je hond je huis bewaakt, maar bij elke beweging blaffen of huilen is niet normaal.
  • Bang om alleen te zijn.. Al is het maar even om boodschappen te doen, op het moment dat jij een stap buiten de voordeur zet, begint je hond te huilen. Zielig voor hem, maar ook niet zo leuk voor je buren.
  • Slecht luisteren. Hier!’ Het bijzondere aan honden is hun vermogen om instructies op te volgen. Maar luistert je hond nooit? Dan is het verstandig om een deskundige in te schakelen.

 

Schakel tijdig een hondengedragsdeskundige in

Hoe langer je wacht met het doorbreken van een patroon, hoe meer je erin vastroest. Ook bij honden. Het is raadzaam zo snel mogelijk in Doetinchem een hondengedragsdeskundige in te schakelen, zodat de problemen in een vroeg stadium verholpen worden. Hoe langer het problematische gedrag speelt, des te meer geduld is er nodig om het op te lossen. Maar heb vertrouwen! Het probleemgedrag kan écht verholpen worden. Als de hond je weer vertrouwt, zal hij je meer respecteren.

De moeite waard

Gedragsverandering van de hond begint bij de eigenaar. Op basis van jouw situatie maakt de hondengedragsdeskundige in Doetinchem een helder plan om je handvatten te geven in de omgang met je huisdier. Je leert lichaamstaal te duiden en een adequate reactie daarop te geven, zodat je goed gedrag stimuleert. We bieden trainingsmethodes als positief belonen, calming signs en de roedelleidertheorie. Zo kun jij straks weer zorgeloos genieten van je trouwe maatje. Dat maakt het inschakelen van een hondengedragsdeskundige in Doetinchem de moeite meer dan waard.

 

Hondengedragsdeskundige Doetinchem

Zoek je een hondengedragsdeskundige in Doetinchem? Kies voor een specialist met aantoonbare expertise. Hondengedragsdeskundige is namelijk op dit moment geen beschermd beroep. Hierdoor is de kwaliteit per expert uiteenlopend.

Denk niet dat het probleemgedrag van je hond erbij hoort, maar schakel een gedragsdeskundige in Doetinchem die begaan is met jou en je trouwe viervoeter.