Over mij

Mijn naam is Conny Hendriks.  
Van kleins af aan ben ik al gek met honden. Toen ik nog op de basisschool zat, in die tijd was het nog verantwoord (voor een dreumes als ik) om alleen naar school te lopen, kwam ik met regelmaat loslopende honden tegen. Onder het motto “Wat je vindt mag je houden!” nam ik de honden gewoon mee naar school of mee naar huis. Er zijn zelfs honden geweest die keurig op het schoolplein wachtten tot de school uit ging en liepen dan met mij mee naar huis. Tot groot ongenoegen heb ik elke gevonden hond terug moeten brengen naar de baasjes.

Honden zijn altijd een rode draad in mijn leven geweest en dat zal altijd zo blijven. Ondanks een jarenlange carrière bij een financiële instelling, heb ik destijds velen mogen helpen met de opvoeding en socialisatie van hun hond. Zo heb ik een geheel eigen werkwijze ontwikkeld dat werkt. Werken aan de basis en dan uitbouwen naar de ideale hond. Natuurlijk rekening houdend met de specifieke raskenmerken en de wensen van de baas. Doordat ikzelf dagelijks rekening moet houden met mijn eigen fysieke beperkingen (fibromyalgie en coccygodynie) en weet hoe belangrijk het is dat de hond hierin mee veert, wil ik dat ook overbrengen aan anderen.

Begin 2018 heb ik daarom besloten om de financiële instelling te verlaten en volledig te gaan helpen bij gedragsproblemen bij honden. Om zeker te zijn dat mijn werkwijze ook daadwerkelijk helpt, ben ik de opleiding gaan doen bij het HWIB Keurmerk. Het fijne van deze opleiding is dat ik maandenlang 1-op-1 gecoacht ben en daardoor alle aandacht heb gekregen. Zo heb ik mijn werkwijze tot in de finesse kunnen uitbouwen en mijzelf eigen kunnen maken. Tijdens de opleiding heb ik honden met verschillende problemen meegemaakt en de materie uiteraard ook in de praktijk kunnen brengen bij mijn eigen honden. De opleiding en de start van mijn bedrijf is daarmee een feit geworden. Inmiddels ben ik gecertificeerd, heb ik al vele klanten mogen helpen en heb ik trainingslijnen met een eigen label.

Mijn honden zijn elke dag al jarenlang mijn inspiratie, daarom even een voorstelrondje.:

Gizmo
Een kruising boeren fox, beetje labrador en border collie. Een leergierig beestje dat uitgroeide tot een fantastische hond en die ikzelf heb getraind voor kleine taken. Zo stond hij dagelijks klaar met mijn pantoffels in zijn bek als ik thuis kwam, ook al was het 30° C buiten. Zo ook bracht Gizmo de was naar de wasmachine, die 2 hoog op zolder staat, raapte hij spullen van de grond die waren gevallen en nog veel meer van dit soort taken. Een unieke en onwijze fijne vriend voor het leven. Na 14 fantastische jaren heb ik in juni 2009 afscheid van hem moeten nemen.

 

Bjorn & Serwa
Beide een Tatrahond (Poolse Berghond) dat een zeer zelfstandig en zelfredzaam karakter heeft. Ideale waakhonden omdat ze van nature zeer terughoudend zijn naar alles en iedereen die ze niet kennen of een negatieve energie bij zich hebben. Een uitdaging voor elk baas om daar een fijne en evenwichtige huishond van te maken. Op 18 augustus 2009 werd Bjorn geboren. Mijn geluk kon niet op dat ik daarbij mocht zijn van de fokker.
Een unieke ervaring! Ik heb hem zelf uit het vliesje gehaald en het navelstrengetje doorgeknipt. Vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk geweest tot 7 september 2018. Die dag is Bjorn vredig ingeslapen. Toen Bjorn bijna 2 jaar was, kreeg zijn moeder een nieuw nestje.
Ook uit dit nestje hebben wij een pup genomen. Zij heet Serwa en samen waren ze de witte bende van de straat. Zij aan zij hebben ze jaren naast elkaar geleefd als klittenband. Ze sliepen samen, aten samen en haalden samen kattenkwaad uit. Serwa is inmiddels uitgegroeid tot mijn lieftallige assistente en gaat met regelmaat mee op pad naar een klant.

Tarik
Het verlies van Bjorn was zwaar voor Serwa en wat was het fijn dat een paar dagen voor kerst 2018 het bericht kwam dat een herplaatste hond een nieuw mandje zocht. Zo zijn we aan Tarik gekomen, nog maar een pup van iets meer dan 3 maanden. Tarik is een mix van een Zwitserse Herder en een Husky. Een “++hond” kan je wel zeggen. Hij heeft de mentale werklust van een Herder en de fysieke energie van een Husky. Tarik krijgt dan ook dagelijks een wisselend programma afgestemd op zijn (nog jonge) leeftijd met voldoende mentale en fysieke uitdaging.

Haalallesuitjehond.nl
Het zijn mijn honden geweest die hebben laten zien waar mijn toekomst ligt. Mijn kinderdroom is uitkomen! Daarom heb ik mijn bedrijf simpelweg Haalallesuitjehond.nl genoemd. Niet meer en niet minder dan waar honden toe in staat zijn. Honden oordelen niet en willen graag werken met de baas. Door alles uit uw hond te halen, krijgt de hond nog meer waarde en is uw hond echt een verrijking van het leven.