Hondengedragsdeskundige Groenlo

Mijn hond is mijn beste vriend,’ hoor je vaak van hondenliefhebbers. En honden zijn inderdaad loyaal, aanhalig, trouw en gehoorzaam. Het ideale huisdier. Toch pakt het niet altijd zo uit. Luistert je hond niet naar je, blaft hij de hele dag of is hij agressief en bazig? Een hondengedragsdeskundige kan je uit de brand helpen. Schroom niet om contact met ons op te nemen als je een hondengedragsdeskundige in Groenlo zoekt!

Wat is een hondengedragsdeskundige?

Een hondengedragsdeskundige heeft de know-how (ervaring en kennis) om het gedrag van een hond te kunnen verbeteren. De deskundige observeert zowel het gedrag van de hond als de manier waarop het baasje met hem omgaat en kan op basis daarvan inschatten wat er in de interactie moet veranderen. Een paar kleine aanpassingen is vaak al voldoende.

Probleemgedrag

Probleemgedrag bij honden kent vele vormen:

  • Agressief gedrag (hard blaffen of grommen naar mensen; bijten)
    Jij laat de hond niet uit, maar hij jou (hond trekt je de straat door aan de riem, bepaalt de route)
  • Overenthousiast gedrag (hond springt tegen alles en iedereen op, stoot spullen omver)
  • Bazig/ autoritair gedrag (hond bepaalt de regels in huis, laat het bijvoorbeeld niet toe als andere mensen op de bank gaan zitten).
  • Overmatig blaffen (blaffen bij elk geluid of elke beweging)
  • Angst om alleen te zijn (janken/ blaffen als je de deur uitstapt)
  • Slecht luisteren (niet opvolgen van opdrachten, niet komen als je hem roept)

Woon je in Groenlo en herken je iets uit de lijst bij jouw hond? Zoek dan een hondengedragsdeskundige in Groenlo.

Gewoontes afleren

Wanneer lukte het jou voor het laatst om een slechte gewoonte af te leren? Hoe langer je in een patroon vastzit, hoe moeilijker het wordt om los te komen. Bij honden is dat niet anders. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk in Groenlo op zoek te gaan naar een hondengedragsdeskundige.

Langer durende problemen vereisen meer geduld, maar alle gedragsproblemen kunnen met maatwerk opgelost worden. Een paar veranderingen in de dynamiek en jij en je hond zullen weer een team zijn!

De eigenaar

Verandering in het gedrag van de hond begint bij de eigenaar. Op basis van jouw specifieke situatie maakt de hondengedragsdeskundige in Groenlo een helder plan van aanpak, zodat je met een paar goede handvatten je houding tegenover de hond leert aan te passen.

Indien nodig zijn er effectieve trainingsmethodes om het probleemgedrag af te leren en goed gedrag te stimuleren, bijvoorbeeld roedelleidertheorie, positief belonen en calming signs. Zo kun je straks weer onbezorgd genieten van je hond. Dat maakt de investering de moeite waard.

Hondengedragsdeskundige Groenlo

Op zoek naar een hondengedragsdeskundige in Groenlo? Zorg voor een deskundige met aantoonbare expertise. Hondengedragsdeskundige is geen beschermd beroep op dit moment. Hierdoor zijn de verschillen tussen deskundigen groot.

Accepteer het probleemgedrag van je huisdier niet, maar zoek een hondengedragsdeskundige in Groenlo zodat je straks weer zorgeloos met je trouwe viervoeter op pad kan. Zo wordt je hond weer je beste vriend!