Hondengedragsdeskundige Lichtenvoorde

Je had je er zo op verheugd: de komst van je hond. Wandelen in het park, eindeloos spelen en ‘s avonds knus samen op de bank. Een trouw maatje dat er altijd voor je is. En in potentie kan dat allemaal, want honden zijn loyale dieren. Maar misschien pakt het voor jou anders uit dan gehoopt: je hond gromt, luistert niet en gedraagt zich bazig. Herkenbaar? Dan kan de hulp van een hondengedragsdeskundige in Lichtenvoorde van pas komen.

Wat is een hondengedragsdeskundige?

Een hondengedragsdeskundige is bedreven in het corrigeren van probleemgedrag van honden met uiteenlopende karakters. Hondengedragsdeskundigen observeren zowel het gedrag van de hond als de houding van de eigenaar. Zo kunnen ze signaleren wat er in de dynamiek anders kan om te zorgen dat de hond zijn grillen afleert. Dan kan jij straks weer met een gerust hart met je hond over straat.

 

Probleemgedrag bij honden

Probleemgedrag bij honden bestaat in verschillende vormen. Je hond:

  • luistert niet of slecht (voert gegeven opdrachten niet uit, komt niet opdagen als je hem roept)
  • is agressief (blaft luid of gromt naar voorbijgangers; bijt mensen)
  • bepaalt de richting tijdens het uitlaten
  • is hyperactief (springt overal tegenop, stoot in zijn enthousiasme spullen omver)
  • is autoritair (staat het niet toe als gasten op je bank zitten bijvoorbeeld).
  • blaft te veel (bij elk geluid of elke beweging)
  • is bang om alleen te zijn (huilt/ blaft als je de deur uitstapt)

Woon je in Lichtenvoorde en vertoont jouw hond iets van het bovenstaande gedrag? Dan is het tijd voor een hondengedragsdeskundige in Lichtenvoorde

Zoek tijdig een hondengedragsdeskundige in Lichtenvoorde

Hoe langer je vast blijft zitten in een ongezond gedragspatroon, hoe moeilijker het wordt om het patroon te doorbreken. Bij honden is dat precies hetzelfde. Daarom is het wenselijk om vroegtijdig de hulp van een hondengedragsdeskundige in te roepen.

Zo’n hondengedragsdeskundige luistert naar jouw ervaringen en aanschouwt het gedrag van je hond. Er wordt ook gekeken naar de wisselwerking tussen baasje en huisdier. Aan de hand van de bevindingen van de deskundige wordt jij getraind in het vinden van de juiste omgangsvorm, zodat de vrede in huis terugkeert en jij weer kan genieten van alle leuke kanten van het hebben van een hond.

De moeite waard

Hoe lastig het ook kan zijn, gedragsverandering bij een hond begint altijd bij het baasje. Jouw aandeel in het geheel is belangrijk. Maar met behulp van een hondengedragsdeskundige in Lichtenvoorde is een oplossing nabij. De hondengedragsdeskundige maakt een stappenplan dat wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. We maken gebruik van doeltreffende methodes zoals de roedelleidertheorie, positief belonen en calming signs. We zetten ons een volle 100% in om je te helpen het gedrag van je hond te corrigeren. Kortom, een investering die de moeite waard is, want met behulp van een hondengedragsdeskundige wordt de band tussen jou en je hond sterker dan ooit.

Hondengedragsdeskundige Lichtenvoorde

Heb je een hondengedragsdeskundige in Lichtenvoorde nodig? Check dan of diegene aanwijsbare ervaring en kennis heeft. Hondengedragsdeskundige valt nog niet onder de beschermde beroepen, waardoor kwaliteitsverschillen tussen deskundigen aanzienlijk kunnen zijn.

Duld het probleemgedrag van je hond niet langer, maar zoek een gedragsdeskundige die jou kan helpen om de relatie tussen jou en je hond te herstellen. Met onze hulp worden jij en je hond weer onafscheidelijk!