Hondengedragsdeskundige Winterswijk

Knuffelen, apporteren, gezellig samen wandelen, en af en toe een beetje dollen en stoeien. Met een hond kan het allemaal. Honden zijn lieve, trouwe dieren. Maar soms loopt het net even anders. Als jij je hond roept, komt hij niet. En als je hem uitlaat, sleurt hij jou mee aan de riem. Niks zo vervelend als je hond die tegen voorbijgangers aanspringt, met zijn modderpoten op de jas van die vriendelijke wandelaar, of als je hond gromt en zijn tanden laat zien aan je bezoek! Maar er is een oplossing in zicht, een hondengedragsdeskundige in Winterswijk.

Wat is een hondengedragsdeskundige?

Een hondengedragsdeskundige is een professional die bekwaam is in het verbeteren van hondengedrag. De professional bestudeert het probleemgedrag van je huisdier, maar kijkt ook naar de dynamiek tussen jullie. Door jarenlange ervaring met honden met de meest uiteenlopende karakters weet de deskundige precies hoe hij jou kan coachen om het gedrag van je hond aan te passen. Het hoeft niets ingrijpends te zijn, vaak zijn een paar kleine correcties al genoeg!

Probleemgedrag bij honden

Probleemgedrag onder honden komt voor op verschillende manieren. Als je een van de onderstaande gedragingen herkent, is het tijd om te zoeken naar een hondengedragsdeskundige in Winterswijk.

  • Agressie (blaffen; grommen; bijten)
  • Hyperactiviteit (nooit stilzitten; springen; rondrennen; vazen, borden, planten en meubels omverstoten)
  • Dwingend gedrag (bazig zijn; hond bepaalt wie waar mag zitten)
  • Overdreven veel blaffen (bij elk geluid en elke beweging)
  • Angst om alleen te zijn (janken zodra baasje het huis verlaat)
  • Slecht luisteren (volgt je bevelen, opdrachten en instructies niet op)
  • Hond laat jou uit in plaats van andersom

Roep op tijd de hulp in van een hondengedragsdeskundige

Hoe langer je het gedrag van je hond aankijkt, hoe dieper het problematische gedrag zich wortelt. Je hoeft het moeilijke gedrag niet te dulden, want dat komt jullie relatie niet ten goede. Dus is het raadzaam om snel op zoek te gaan naar een hondengedragsdeskundige.

De hondengedragsdeskundige biedt maatwerk, stemt het plan van aanpak af op jouw persoonlijke situatie. Daarin neemt hij/ zij zowel het gedrag van de hond mee als de houding die jij aanneemt tegenover je hond. Op basis daarvan stelt hij/ zij een plan van aanpak op, zodat jij weer zorgeloos met je hond kan omgaan. Middels gedragstherapie ga ik met je hond aan de slag.

De moeite waard

Gedragsverandering bij een huisdier start bij jou. Als hondeneigenaar is jouw aandeel in het geheel cruciaal. De hondengedragsdeskundige helpt je het gedrag van je hond in goede banen te leiden. Je leert bijvoorbeeld kijken naar de lichaamstaal en mimiek van de hond en je leert ook hoe je met de geschikte respons goed hondengedrag kunt aanmoedigen. Effectieve trainingsmethodes kunnen worden toegepast om probleemgedrag te verbeteren, bijvoorbeeld de roedelleidertheorie, positief belonen en calming signs. We bieden dus een scala aan mogelijkheden zodat jij straks weer onbekommerd van de tijd met je trouwe viervoeter kunt genieten. Dat maakt het echt de moeite waard om te investeren in een hondengedragsdeskundige.

Hondengedragsdeskundige Winterswijk

Op zoek naar een hondengedragsdeskundige in Winterswijk? Aangezien hondengedragsdeskundige nog niet bestempeld is als beschermd beroep, is het belangrijk om erop te letten of de deskundige aan kan tonen dat hij/ zij kennis en expertise heeft. Schroom niet om contact op te nemen als u een hondengedragsdeskundige in Winterswijk zoekt!

Verbeter de relatie met je hond door een hondengedragsdeskundige in de arm te nemen. Met professionele training wordt je hond weer je beste vriend!